Hoe krijg je de perfecte houten vloer?

Een langere levensduur door goed onderhoud

Jouw prachtige houten vloer gaat langer mee als deze goed onderhouden wordt. Een houten vloer is gemakkelijk schoon te houden. Regelmatig stofzuigen voorkomt dat zand en steentjes krassen of kale plekken achterlaten. Daarnaast verlengt regelmatig dweilen, met een geschikte reiniger, ook de levensduur. Met een dieptereiniger desinfecteer je de vloer met stoom. Na afloop zorgt een onderhoud was of -olie dat de vloer niet uitdroogt. Zoals je ziet, valt het onderhoud van een houten vloer enorm mee.

Ruime keuze uit verschillende houten vloeren

Je hebt besloten om je huis een mooie houten vloer te geven. Er zitten verschillende soorten houten vloeren in ons assortiment. Hierbij kun je denken aan een eikenhouten vloer, massief houten parket of visgraat parket. Ieder soort heeft zijn eigen bijzondere uitstraling. Een visgraat parket kwam vroeger met name voor in statige huizen. Tegenwoordig misstaat een visgraat parket niet in een modern interieur. De legpatronen zijn zeer divers.

Voordeel van eikenhouten vloeren

Een massief eikenhouten vloer heeft een zeer lange levensduur. De vloer is zodanig voor behandeld dat watervlekken makkelijk weg te poetsen zijn. Een ander voordeel is dat deze vloer zwevend gelegd kan worden. Hierdoor kan de vloer eenvoudig verwijderd en meegenomen worden naar een andere woning. Mocht het nodig zijn, dan kunnen de planken meerdere malen geschuurd worden volgens ofvoyagerrotts.nl . Na het aanbrengen van een was of olie laag ziet jouw vloer er weer als nieuw uit.

Hoe leg ik mijn houten vloer

Met de juiste handleiding kan iedereen zelf een houten vloer leggen. Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je de vloer moet leggen. Een passende ondervloer zorgt voor een goede basis voor de houten vloer, dus kies de ondervloer die bij de ondergrond past. Het geleverde hout moet minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar het komt te liggen. Dit voorkomt krimpen of uitzetten. De legrichting van de vloer bepaalt of een kamer optisch langer of smaller, dan wel breder en korter wordt. Een houten vloer is een natuurproduct en werkt. Door 1 cm van de muur af te leggen, wordt dit werken opgevangen.

Vergelijkbare berichten