Dit zijn de voordelen van chirurgische mondkapjes

Chirurgische mondkapjes worden steeds populairder omdat de vraag ernaar toeneemt tijdens de pandemie van het coronavirus. Naast het coronavirus, bieden deze mondkapjes uiteraard ook bescherming tegen andere ziektekiemen die via de lucht worden verspreid. Chirurgische mondkapjes bieden een aantal voordelen die niet-chirurgische mondkapjes niet bieden, zoals bescherming tegen de overdracht van ziektekiemen via de lucht. Als je op zoek bent naar een manier om jezelf en je omgeving te beschermen tegen ziektekiemen, dan moet je overwegen een chirurgisch mondmasker te dragen.

Je omgeving beschermen met chirurgische mondkapjes

Als het op chirurgische mondkapjes aankomt, is er een verschil dat we kunnen maken tussen type 2 maskers en FFP maskers. Type 2 maskers worden aanbevolen om te dragen op plekken zoals het openbaar vervoer en winkels en dergelijke in tijden dat het coronavirus weer om zich heen grijpt. Deze chirurgische mondkapjes beschermen je omgeving tegen de druppels die vrijkomen als je uitademt, hoest, niest en praat. Mensen met een kwetsbare gezondheid wordt daarbij aangeraden om een type 2R masker te dragen omdat deze minder vloeistoffen doorlaat.

Jezelf beschermen met chirurgische mondkapjes

Het andere type chirurgische mondkapjes zijn de FFP maskers. Dit is een afkorting voor Filtering Face Piece. Deze mondkapjes worden ook wel ademhalingsmaskers genoemd omdat ze de drager beschermen tijdens het inhalen. De chirurgische mondkapjes filteren namelijk de lucht die wordt ingeademd. Hierbij ben je met een FFP1 masker voor 80 procent beschermd. Met een FFP2 masker is dit 94 procent en met een FFP3 masker ben je voor 99 procent beschermd.

Chirurgische mondkapjes kopen

Als je op zoek bent naar een manier om jezelf en je omgeving te beschermen tegen de verspreiding van ziektekiemen, moet je dus overwegen chirurgische mondmaskers te dragen. Chirurgische mondkapjes bieden een aantal voordelen waardoor ze een ideale keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar extra bescherming tijdens deze onzekere periode!

Vergelijkbare berichten